Άρθρο

Πpωκτικό σeξ: Η εκσπεpμάτιση στο έντερο της γυναίκας


Μερικές γυναίκες υποστηρίζουν ότι φτάνουν σε 0pγασμό με πpωκτική επαφή. Αυτό όμως προϋποθέτει μακροχρόνια εμπειρία τέτοιων επαφών και εν μέρει μεταφορά του αντανακλαστικού από τον κόλπo στον πpωκτικό δακτύλιο. Αλλες πάλι ολοκληρώνουν στη συνέχεια ή ταυτόχρονα με εpωτικά παιχνίδια, στα οποία συμμετέχει και η κλειτοpίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σeξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σeξολογικού Ινστιτούτου

Η εκσπεpμάτιση κατά την πpωκτική επαφή στο έντερο της γυναίκας μπορεί να της δημιουργήσει προβλήματα υγείας;

Αν η εκσπεpμάτιση γίνει μέσα στο έντερο της γυναίκας μπορεί να της μεταδώσει μικρόβια που υπάρχουν στο σπέpμα του άντρα. Αλλωστε και μικρές ρωγμές στο τοίχωμα του δακτυλίου αποτελούν άριστη θύρα εισόδου μικροβίων στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι γνωστό ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται σε πολλές περιπτώσεις η μετάδοση του ιού του AIDS.

Πότε μια γυναίκα πρέπει να αποφεύγει την πpωκτική επαφή;

Πολλές γυναίκες ξεκινούν τις πpωκτικές επαφές, παρ' όλο που ξέρουν ότι θα πονέσουν, από περιέργεια, για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του συντρόφου τους, ή για την απόκτηση καινούργιας εμπειρίας γύρω από το σeξ. Η κάθε γυναίκα όμως δικαιούται να έχει αντιρρήσεις και η αντίρρηση αυτή θα πρέπει να γίνεται σεβαστή, κυρίως όταν δεν το επιθυμεί. Σημαντικοί επίσης λόγοι αποφυγής της πpωκτικής επαφής είναι ο πόνος, η παρουσία ραγάδων, αιμορροΐδων, κάποιου βαθμού

Η πpωκτική επαφή έχει τον κίνδυνο των κονδυλωμάτων;

Τα κονδυλώματα οφείλονται στον ιό HPV που μεταδίδεται με το σeξ και με αυτή την έννοια είναι δυνατό να μεταδίδεται και με την πpωκτική επαφή. Σήμερα είναι αποδεκτό ότι η πpωκτική επαφή αποτελεί ένα από τα βασικότερα αίτια αύξησης της συχνότητας των κονδυλωμάτων. Τα προβλήματα δημιουργούνται και από το γεγονός ότι τα κονδυλώματα στον πpωκτό δεν φαίνονται και δεν ανακαλύπτονται εύκολα, με συνέπεια να καθυστερεί χρονικά η εφαρμογή της απαραίτητης θεραπείας. Ένα επιπλέον σημαντικό πρόβλημα είναι η τάση των κονδυλωμάτων να εξαπλώνονται στον αυλό του εντέρου.

Απόσπασμα από το βιβλίο 501 ερωτήσεις για το σeξ. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σeξολογικό Ινστιτούτο για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. Οι πληροφορίες που διαβάσατε δε συνιστούν ιατρικές οδηγίες και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τις ακολουθήσετε ειδικά αν δεν έχετε γνωρίσει τον ιατρό σας.

Κάνε μας Like στο Roufixtra.gr και βυθίσου στην δίνη μας! ⇒

Πηγή: www.boro.gr      Αρχική

 

Διαφήμιση

Αναζήτηση

Διαφήμιση

Ίδιας μέρας

Πηγές

Αρχείο