Άρθρο

Εξομολογήσεις γυναικών που δοκίμασαν ομαδικό σeξ


Ένα από τα βασικά ερωτήματα που τίθενται συνήθως όταν μιλάμε για ομαδικό σeξ και ανταλλαγή συντρόφων είναι το αν πράγματι είναι επιθυμία και της γυναίκας ή αναγκάζεται να το δεχτεί απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τις σeξουαλικές ορέξεις του άνδρα της. Πολλοί θεωρούν την σeξουαλική πρακτική αυτή άκρως εξευτελιστική "εξευτελιστική" κατάσταση για τη γυναίκα. Είναι όμως έτσι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρθρο του Καθηγητή Ψυχολογίας Edward Fernandes, Ph.D

Edward Fernandes

Όσοι τίθενται κατά του ομαδικού έρωτα έχουν σαν βασικό επιχείρημα ότι κάθε «αξιοπρεπής γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της" δεν θα συμφωνήσει να γίνει αντικείμενο στον έρωτα ή απλά ένα εpωτικό παιχνιδάκι . Ακούω αυτό συχνά από ανθρώπους μέσα από την έρευνά μου αναφορικά με τον πληθυσμό που επιδίδεται σε ανάλογες πρακτικές. Ένας συνάδελφος μου κάποτε ανέφερε ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν σε ανταλλαγή συντρόφων θα πρέπει να είναι πραγματικά δυστυχισμένες μιας και πρέπει να ακολουθούν το σενάριο των φαντασιώσεων ενός άνδρα αχόρταγου και άπληστου σeξουαλικά.

Έχω κάνει εκατοντάδες συνεντεύξεις με ζευγάρια τα οποία εμπλέκονται σε ανταλλαγή συντρόφων και ομαδικό έρωτα. Οι παραπάνω ισχυρισμοί σας διαβεβαιώ ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τους ρωτούσα σχετικά με το πώς κατέληξαν να έρθουν σε εpωτική επαφή με άλλα ζευγάρια. Η πρώτη μου ερώτηση είχε να κάνει με το ποιος πρότεινε τον ομαδικό έρωτα. Σε ένα ποσοστό 72% ήταν όντως ο άνδρας εκείνος που το σύστηνε στη σύζυγό του. Αλλά πώς το αντιμετώπιζαν οι γυναίκες;

Από τις μαρτυρίες τους γινόταν σαφές πως την πρώτη φορά οι γυναίκες βίωναν μεγάλο άγχος και ανησυχία. Ένιωθαν ανασφάλεια με τον εαυτό τους και πίστευαν πως δεν είναι ποθητές και πως το ζευγάρι με το οποίο θα έρχονταν σε εpωτική επαφή θα την απέρριπτε θεωρώντας τη μη σeξουαλική. Άλλες πάλι ένιωθαν ενοχές. Πολλές από αυτές εξέφραζαν τις ενοχές αυτές μέσα από το ντύσιμό τους: «Τι πρέπει να φορέσω για να μη φαίνομαι πρόστυχη; Και αν με περάσουν για πουριτανή;»

Μετά την πρώτη επαφή πολλές γυναίκες αναφέρουν πως είδαν το σύζυγό τους να τις κοιτάει με άλλο μάτι, ένιωσαν λένε το εpωτικό ενδιαφέρον του να ξυπνά και πάλι, σαν να ξανά συστήνονταν εpωτικά.

Δεν ήταν λίγες εκείνες που ζήλεψαν και ένιωσαν ανταγωνισμό από την παρουσία μιας δεύτερης γυναίκας. «Είναι καλύτερη από μένα; Και τι θα γίνει αν ο άνδρας μου ξαφνικά αρχίσει να με θεωρεί υποδεέστερη και λιγότερη εκλυστική συγκριτικά με τις άλλες γυναίκες; Μήπως κάνω λάθη στο σeξ που εκείνη δεν κάνει; Μήπως τα κόλπα της τον μαγέψουν;» Συνήθως όμως, οι ανασφάλειές τους δεν κρατούσαν πολύ, συνειδητοποιούσαν ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι και δε σήμαινε απολύτως τίποτα, όπως μου ανέφεραν. Η μεγάλη εμπειρία των γυναικών κατέληγε στο ότι η ανταλλαγή συντρόφων ήταν μια ευκαιρία για τη σeξουαλική ποικιλία, αλλά και μια αφορμή για να εξερευνήσουν τον εαυτό τους στο σeξ. Ακόμα και τα εσώρουχα που φοράς για να προκαλέσεις το ανδρικό βλέμμα, ανέφερε μια από τις συνεντευξιαζόμενες, μπορεί να είναι τόσο προκλητικά που δε θα τολμούσες να φορέσεις σε μια κανονική συνεύρεση. Είναι μια μορφή εpωτικής ελευθερίας που σου τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Δεν ήταν λίγες και οι γυναίκες που ανέφεραν πως η ανταλλαγή συντρόφων ήταν μια σeξουαλική ανάγκη που πάντα ήθελαν να καλύψουν ειδικά στην περίπτωση που οι γυναίκες αυτές ήταν bisεxual.

Εύκολο είναι να καταλάβει κανείς λοιπόν, ότι πολλές γυναίκες δεν εξαναγκάζονται στις πρακτικές του ομαδικού έρωτα. Πολύ συχνά, λέγεται ότι στην ανταλλαγή συντρόφων είναι η γυναίκες εκείνες που βάζουν τα όρια και επιλέγουν το ζευγάρι που θα συνευρεθούν.

Μέσα από την επαφή που είχα με τα ζευγάρια αυτά μπορώ να σας μεταφέρω και μερικές πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούνται. Στην αρχή οι κανόνες που θέτουν τα ζευγάρια αντικατοπτρίζουν τις ανασφάλειες των συμμετεχόντων. Αν υπάρχει δεύτερη και Τρίτη συνάντηση και το επίπεδο άνεσης στη συμπεριφορά των ζευγαριών ανέβει τότε και οι κανόνες σταδιακά χαλαρώνουν.

Δείτε πώς ένα ζευγάρι μου περιέγραψε ένα ζευγάρι τους εpωτικούς κανόνες σε μια από τις πρώτες συνευρέσεις τους.

- Θα πρέπει όλοι να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο για να υπάρχει έλεγχος

- Δεν επιτρέπονται τα φιλιά.

- Δεν επιτρέπεται το πρωκτικό σeξ

- Δεν πρέπει να γίνει κανένα παιχνίδι χωρίς την έγκριση και των δυο συζύγων

- Δεν θα πρέπει να βρεθούν οι σύζυγοι μαζί εκτός του χώρου του εpωτικού παιχνιδιού γιατί τότε το παιχνίδι τους θα καταλήξει σε … απιστία.

Πόσο συνειδητοποιημένο όμως είναι ένα ζευγάρι που εμπλέκεται σε ομαδικό έρωτα και τι επιδιώκει μέσα από αυτόν; Σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολλά ζευγάρια που προσπάθησαν να λύσουν τα προβλήματά τους και τις σeξουαλικές τους δυσλειτουργίες με αυτόν τον τρόπο και απέτυχαν παταγωδώς. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκθέσουν τις δυσλειτουργίες τους και τα προβλήματά τους μπροστά σε ένα άλλο ζευγάρι. Τίποτε δε διορθώθηκε δεν άλλαξε θετικά όπως θα περίμεναν. Η ανταλλαγή συντρόφων δεν μπορεί να είναι μια θεραπεία ζεύγους-μια τέτοια συμπεριφορά μόνο ως επιπόλαιη μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! : Tweet

Κάνε μας Like στο Roufixtra.gr και βυθίσου στην δίνη μας! ⇒

Πηγή: www.boro.gr      Αρχική

 

Διαφήμιση

Αναζήτηση

Διαφήμιση

Ίδιας μέρας

Πηγές

Αρχείο