Άρθρο

Ρώτησα Άτομα στο Chatroulette για Ποιο Λόγο Μπαίνουν Ακόμα σε Αυτό το Site


Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE Netherlands.

Το Chatroulette, το πρόγραμμα για chat που σε φέρνει σε επαφή με ένα άσχετο πρόσωπο που τυχαίνει να είναι online την ίδια στιγμή κάπου στη γη, ξεκίνησε το 2009 και οι μέρες δόξες του ήταν τον Μάρτιο του 2010. Εκείνη την εποχή είχε εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, πάνω από μισό εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες καθημερινά και γύρω στους 35.000 χρήστες online ανά πάσα στιγμή. Το New York Magazine αναρωτιόταν αν το Chatroulette ήταν «το μέλλον του Διαδικτύου» και η ιστοσελίδα The Frisky το ονόμασε «το Ιερό Δισκοπότηρο της διασκέδασης στο Ίντερνετ».

Η πραγματικότητα όπως είναι, μέσα από το Newsletter του VICE Greece

Πράγματι, είχε πολλή πλάκα να είσαι σε κάποιο πάρτι και να βάζεις ένα κορίτσι να ζητήσει σε έναν Μεξικανό να της δείξει τα αχαμνά του και μετά να πετάγεστε όλοι στην οθόνη και να φωνάζετε «Έκπληξη!». Όλο αυτό, βέβαια, πάλιωσε πολύ γρήγορα και ύστερα από ένα μήνα κανείς δεν μιλούσε πια για το «μέλλον του Ίντερνετ». Το Chatroulette ήταν από τις πιο γρήγορα εξαφανισμένες μόδες στο Ίντερνετ των τελευταίων δέκα χρόνων. Ωστόσο, τα 921 άτομα που είναι online τη στιγμή που γράφω, μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη. Έτσι, αποφάσισα να τους ρωτήσω γιατί στην ευχή εξακολουθούν να μπαίνουν στο Chatroulette το 2016.

Στο Chatroulette μπορείς να αντικαταστήσεις το άτομο με το οποίο έγινες ζευγάρι πατώντας απλώς ένα κουμπί. Όσο έψαχνα για απαντήσεις, άρχισε να διαφαίνεται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο κατά το οποίο με απέρριπταν συνεχώς ημίγuμvοι άντρες που μάλλον έψαχναν για γυναίκες. Οι γυναίκες είναι δυσεύρετες στο Chatroulette, οπότε αυτοί οι άντρες αλληλοαπορρίπτονται συνεχώς, για να πέσουν πάλι ο ένας πάνω στον άλλο, περίπου μια ώρα αργότερα. Φτου κι απ' την αρχή.

Ο τύπος από πάνω, για κάποιο λόγο δεν με προσπέρασε κατευθείαν και ξεκίνησε να ζωγραφίζει έναν φαλλό στην οθόνη, δίπλα στον οποίο έγραφε 23 εκατοστά, πριν καν πει «γεια». Ο λόγος που βρισκόταν στο Chatroulette ήταν επειδή τον είχαν μπλοκάρει από μια παρόμοια ιστοσελίδα όταν έδειξε τα «απαυτά» του κι έτσι τώρα αναγκάστηκε να τα ζωγραφίζει απλώς στην οθόνη. Έψαχνε για «μουνάκια» και αφού εγώ δεν ήμουν τέτοιο, η συνομιλία μας τελείωσε κάπως απότομα.

Το δεύτερο πρόσωπο που δεν με προσπέρασε κατευθείαν ήταν η Nabila από τη Γαλλία. «Είσαι τραγικός "δημοσιογράφος"», έγραψε στη διάρκεια της συζήτησής μας. Τι ωραία που είναι τα εισαγωγικά στη λέξη δημοσιογράφος, σκέφτηκα. Η Nabila ήταν μια άνεργη βοηθός φαρμακοποιού που ήταν τόσο άφραγκη που δεν μπορούσε να φύγει από το πατρικό της και στράφηκε στο Chatroulette για να βρει συντροφιά και να κάνει συζητήσεις. Αργότερα παίξαμε μια παρτίδα τρίλιζα στην εφαρμογή με το σκιτσάρισμα.

Λίγο αργότερα βρέθηκα σε ένα μαροκινό σαλόνι. Μια γυναίκα περπατούσε πάνω κάτω μεταξύ κουζίνας και σαλονιού κρατώντας κατσαρολικά. Έπειτα από πέντε λεπτά, ο άντρας στο background κάθισε μπροστά από την κάμερα για να μου μιλήσει. Έμπαινε στο Chatroulette καθημερινά τα τελευταία έξι χρόνια και το έβρισκε «άχρηστο». Σε ολόκληρο τον κόσμο οι άνθρωποι κάνουν διάφορα πράγματα, όπως να ανακαλύπτουν σκυλιά-ρομπότ που μπορούν να περπατάνε μόνα τους ή να παίρνουν μέρος στο ριάλιτι The Bachelor και άλλα τέτοια άχρηστα. Όμως το να μπαίνεις στο Chatroulette κάθε μέρα για έξι χρόνια αγγίζει άλλα επίπεδα.

Ένας Λιβανέζος χρησιμοποιούσε το Chatroulette για να γνωρίσει «διαφορετικούς πολιτισμούς» και να «κάνει αναφορά σε αυτούς που αυvαvίζονται». Ήθελε να απαλλάξει το Chatroulette από τη δημόσια γύμνια και αυτοαποκαλούνταν ιδεαλιστής. Είπε ότι ήθελε να μάθει στον κόσμο ότι δεν είναι σωστό να δείχνεις τα γεννητικά σου όργανα σε μια ιστοσελίδα. «Ο κόσμος έχει σάπιο μυαλό», είπε. «Εγώ δεν μοστράρω το πουλί μου μπροστά σε όλους. Προτιμώ να το κάνω στο Skype».

Όταν άρχισα να πέφτω ψυχολογικά επειδή με προσπερνούσαν συνέχεια, τηλεφώνησα στη συνάδελφό μου τη Lisa –η οποία διαθέτει αιδoίo– για να με βοηθήσει. Μέσα σε πολύ λίγο συνομιλούσε με έναν γuμvό τύπο που ενδιαφερόταν για περιστασιακό σeξ. Δεν είχε καταφέρει τίποτα μέσω Chatroulette, αλλά αυτό δεν έμοιαζε να τον ενοχλεί. Όταν μπήκα κατά λάθος στο πλάνο, η διασκέδαση τελείωσε πολύ γρήγορα κι εκείνος αποχώρησε από τη συνομιλία.

Αρκετά άτομα μου είπαν ότι έμπαιναν στο Chatroulette επειδή ήθελαν να κάνουν φίλους, αλλά ένας άντρας από το Ιράκ με επηρέασε πραγματικά. Έμοιαζε να είναι γύρω στα 50 και μου είπε ότι δεν είχε πολλούς φίλους. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε αντίο και αποχώρησε. Άγγιξα κάποια ευαίσθητη χορδή; Στην τελική, όμως, γιατί μπήκε στη διαδικασία να με αποχαιρετήσει πριν βγει από το δωμάτιο συνομιλίας;

Όταν πέρασαν άλλα δέκα λεπτά στα οποία συνεχώς με προσπερνούσαν ημίγuμvα αντρικά κορμιά και φουσκωμένα καβάλα κάτω από φόρμες, με μπλόκαραν. Μου είχαν κάνει αναφορά τόσες πολλές φορές οι χρήστες του Chatroulette, οι οποίοι όπως φάνηκε έβρισκαν ανάρμοστη τη συμπεριφορά μου, που μου απαγορεύτηκε η είσοδος για 24 ώρες. Τελικά αποδείχτηκε ότι είναι κακό να ρωτάς τον κόσμο στο Chatroulette γιατί κάνει αυτό που κάνει. Καλύτερα, «σήκωσε το κοντάρι» κάτω από τη φόρμα σου και κάθισε μπροστά από την κάμερα.

Κάνε μας Like στο Roufixtra.gr και βυθίσου στην δίνη μας! ⇒

Πηγή: www.vice.com      Αρχική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Διαφήμιση

Αναζήτηση

Διαφήμιση

Ίδιας μέρας

Πηγές

Αρχείο