Άρθρο

Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας αν έχει κολικούςΈνα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας νέος γονιός με το νεογέννητό του είναι οι κολικοί.

Συνήθως όταν τους συμβαίνει έχει έντονο κλάμα, είναι ανήσυχο και κινεί χέρια και πόδια πιο έντονα. Αν και προσπ ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας νέος γονιός με το νεογέννητό του είναι οι κολικοί.

Συνήθως όταν τους συμβαίνει έχει έντονο κλάμα, είναι ανήσυχο και κινεί χέρια και πόδια πιο έντονα. Αν και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει μόνο του, εσείς είστε εκεί για να το βοηθήσετε! Αρχικά πάρτε το αγκαλιά για να νιώσει ασφάλεια και θερμότητα πράγμα που θα το ανακουφίσει. Προσπαθήστε να το νανουρίσετε με το χέρι σας στην κοιλιά του και δοκιμάστε να κρατήσετε τα ποδαράκια του λυγισμένα προς την κοιλιά για να βγουν αέρια και να ανακουφιστεί.

Δοκιμάστε επίσης να ξαπλώσετε και ακουμπήστε το μωρό μπρούμυτα επάνω στο στήθος σας για να χαλαρώσει από τους χτύπους της καρδιάς σας. Ένα μασάζ επίσης στην κοιλιά με απαλές και αργές κινήσεις θα το ανακουφίσει όπως επίσης και ένα ζεστό μπάνιο. Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι η διαδικασία του ταϊσματος καθώς θα πρέπει να προσέχετε να καταπίνει όσο δυνατόν λιγότερο αέρα γίνεται. Αν χρησιμοποιείτε μπιμπερό, να ελέγχετε ότι οι τρύπες της θηλής του μπιμπερό είναι ανοιχτές και ότι το γάλα φτάνει στο μωρό με ομοιόμορφο και συνεχή τρόπο. Οι κολικοί χρειάζονται υπομονή και μια ιδιαίτερη φροντίδα για το μωρό σας που σας χρειάζεται.


Πηγή: baby.gr

Κάνε μας Like στο Roufixtra.gr και βυθίσου στην δίνη μας! ⇒

Πηγή: www.govastileto.gr      Αρχική

 

Διαφήμιση

Αναζήτηση

Διαφήμιση

Ίδιας μέρας

Πηγές

Αρχείο