Άρθρο

Με αυτά τα τέσσερα συμπτώματα πρέπει να καλέσετε τον παιδίατρο


Οι γονείς σίγουρα ανησυχούν για τα παιδιά τους και ζητούν συχνά τις συμβουλές των παιδιάτρων για όποιο σύμπτωμα εμφανίσουν αυτά...

Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια που πρέπει να τους κινητοποιούν και να απευθύνονται άμεσα στον παιδίατρο για να τους δώσει οδηγίες.

Δείτε τέσσερα από αυτά...

1. Πολύ υψηλός πυρετός σε νεογνά και βρέφη

Τα παιδιά αυτά όταν εμφανίσουν πυρετό (δηλαδή θερμοκρασία πάνω από 38°C) πρέπει αμέσως, από το πρώτο κιόλας 24ωρο, να ελέγχονται από τον παιδίατρό τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας όταν ο πυρετός συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως εξάνθημα, εμέτους ή αίμα στα κόπρανα.

2. Πολύ έντονος πόνος στην κοιλιά

Όταν ο πόνος είναι εντοπισμένος, συνεχόμενος και αυξανόμενος σε ένταση, πρέπει να καλέσετε τον παιδίατρο ενώ μεγάλη σημασία έχει αν συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα, όπως εμέτους, διάρροια ή εξάνθημα.

3. Δυνατός και ξαφνικός πονοκέφαλος

Εάν ο πυρετός εμφανιστεί ξαφνικά, διαρκεί αρκετές ώρες ή είναι τόσο έντονος ώστε το παιδί δεν μπορεί να φάει ή να παίξει καλύτερα να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο. Επίσης άμεσο τηλεφώνημα χρειάζεται αν συνοδεύεται από πυρετό, έμετο, σύγχυση ή δυσκαμψία του αυχένα.

4. Εκτεταμένα εξανθήματα

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν το εξάνθημα που εμφανίσει το παιδί είναι εκτεταμένο ή εκδηλώνεται με ερυθρά σπυράκια που δεν αλλάζουν χρώμα όταν τα πιέζετε με το χέρι.


Πηγή: baby.gr

Κάνε μας Like στο Roufixtra.gr και βυθίσου στην δίνη μας! ⇒

Πηγή: www.govastileto.gr      Αρχική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Διαφήμιση

Αναζήτηση

Διαφήμιση

Ίδιας μέρας

Πηγές

Αρχείο