Άρθρο

Θα μείνεις άφωνος: Ρίχνει κανέλα σ’ όλες τις γωνίες του κήπου! Δείτε το γιατίΟύτε που σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να το κάνεις! Δεν είναι κρυφό πως η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προσφέρει εξαιρετικά αρώματα και ιδιαίτερη γεύση μόλις μπει στο φαγητό, αλλά και τον καφέ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ούτε που σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να το κάνεις! Δεν είναι κρυφό πως η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προσφέρει εξαιρετικά αρώματα και ιδιαίτερη γεύση μόλις μπει στο φαγητό, αλλά και τον καφέ. Όμως, υπάρχει και μία άλλη δράση που μπορεί να προσφέρει λύσεις στο σπίτι σας.

Έβαλε κανέλα στα νύχια των ποδιών της. Το αποτέλεσμα μας άφησε άφωνους!

Ένα τρανό παράδειγμα είναι ο κήπος. Μάλιστα μια blogger από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενημέρωσε πως η κανέλα βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών που μπορεί να έχετε στον κήπο σας ή τις γλάστρες στο μπαλκόνι σας. Όπως υποστηρίζει, το συγκεκριμένο μπαχαρικό διώχνει όλους τους ενοχλητικούς μύκητες και τα φυτά μεγαλώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κανέλα σε κήπο

Βάλε κανέλα στους κροτάφους: Θα δώσεις τέλος στον εφιάλτη χρόνων!

Έχεις σκεφτεί σίγουρα πολλές φορές πως θα καταφέρεις να ξεπεράσεις έναν πονοκέφαλο χωρίς να πάρεις φάρμακα!

Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να βάλεις κανέλα στον κρόταφο!

Ο πονοκέφαλος, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, για να μην αναφέρουμε τη νεφρική ανεπάρκεια. Αυτός είναι και ο λόγος, που είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε μερικές από τις παρακάτω χρήσιμες, σπιτικές θεραπείες οι οποίες δεν βλάπτουν πουθενά.

Οι δέκα κορυφαίες σπιτικές θεραπείες που ακολουθούν, είναι ικανές να θεραπεύσουν ακόμα και τους πιο επίμονους πονοκεφάλους.

10 φυσικές θεραπείες κεφαλαλγίας για όλους τους τύπους πονοκεφάλων:

Πονοκέφαλος αφυδάτωσης

1. Νερό

Το νερό, είναι το πιο απαραίτητο συστατικό για τη ζωή. Τα σώματα μας αποτελούνται από περίπου 60% νερό. Το αίμα μας αποτελείται κυρίως από νερό, καθώς και οι ιστοί και τα συστήματα οργάνων μας. Όλες οι σωματικές μας λειτουργίες εξαρτώνται από το νερό. Ακόμη και οι απλούστερες ενέργειες, όπως το γέλιο και το τρέξιμο, εξαρτώνται από το νερό. Η κατανάλωση δύο λίτρων νερού ημερησίως θα προστατεύσει τα όργανα σας. Το νερό λειτουργεί επίσης ως διαλύτης ορυκτών ηλεκτρολυτών, όπως το κάλιο και το νάτριο.

Ζεστό ή κρύο, το νερό θα σταθεροποιεί τη θερμοκρασία σας με εφίδρωση ή συγκράτηση θερμότητας. Οπότε, στην πρώτη ένδειξη πονοκεφάλου, θα πρέπει να ενυδατώσετε το σώμα σας με νερό.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό αν παρατηρήσετε κάποιο σημάδι πονοκεφάλου και συνεχίστε να πίνετε μικρές ποσότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συμβουλή: Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε εάν έχετε πονοκέφαλο αφυδάτωσης, μην καταναλώσετε αλκοόλ αντί για νερό. Αυτό, θα αφυδατώσει το σώμα σας ακόμα περισσότερο.

Πονοκέφαλος ρινικής κοιλότητας

‘Εβαζε σε 1 ποτήρι λεμόνι, κανέλα, μέλι και το έπινε για ένα μήνα! Αν τον δείτε σήμερα θα ζηλέψετε!

Αντιμετώπιση πονοκέφαλου

2. Πάγος

Αν νομίζετε ότι ο πονοκέφαλός σας οφείλεται σε προβλήματα κόλπων, η θεραπεία γίνεται με πάγο. Δεδομένου ότι αυτού του τύπου οι πονοκέφαλοι προκαλούνται από τη φλεγμονή των ρινικών οδών, με την τοποθέτηση πάγου στο μέτωπό σας, συρρικνώνονται τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνεται η κυκλοφορία.

Τοποθετήστε τον πάγο μέσα σε ένα λεπτό πανί και εφαρμόστε στο μέτωπό σας για μερικά λεπτά.

Εναλλακτικά, τοποθετήστε μια κρύα πετσέτα στο κεφάλι σας για 10 λεπτά.

Συμβουλή: Ποτέ μην βάζετε τον πάγο απευθείας στο δέρμα σας, καθώς μπορεί να προκληθεί βλάβη. Συνεχίστε τις κρύες κομπρέσες έως ότου αισθανθείτε κάποια ανακούφιση.

3. Τζίντζερ

Το τζίντζερ, είναι ένα γνωστό και ως αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Βοηθάει στο κρύωμα, και τα συμπτώματα γρίπης, προάγει την πέψη και είναι γνωστό ότι προλαμβάνει τον καρκίνο. Με τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, το τζίντζερ μειώνει τη φλεγμονή και βοηθά στη μείωση των πονοκεφάλων.

Πιείτε αυτό το τσάι τρεις φορές την ημέρα, για να αποτρέψετε ή να μειώσετε τις φλεγμονές και τους πονοκεφάλους.

Συμβουλή: Το τσάι του τζίντζερ λειτουργεί καλύτερα με το πρώτο σημάδι πονοκεφάλου.

4. Κανέλα

Η κανέλα έχει αναντικατάστατα φαρμακευτικά χαρακτηριστικά, που παρέρχονται από τρεις τύπους συστατικών: κινναμαλδεΰδη, οξικός κινναμυλεστέρας και κινναμυλική αλκοόλη. Έτσι, η κανέλα έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις λειτουργίες και αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία για τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από τις ρινικές κοιλότητες.

Αλέστε τέσσερα ή πέντε ξυλάκια κανέλας. Δημιουργήστε μια πάστα από ζεστό νερό και σκόνη κανέλας. Εφαρμόστε κατευθείαν στο μέτωπο και τους κροτάφους σας. Ξαπλώστε και χαλαρώστε για 30 λεπτά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας σε ένα ποτήρι ζεστό, βιολογικό γάλα ή οργανικό γάλα καρύδας.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να καταναλώνετε κανέλα στην καθημερινή σας διατροφή, καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης: Το Ένοχο Μυστικό της Κανέλας

Πονοκέφαλος λόγω στρες

Έβαλε 1 λεμόνι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε 1 ποτήρι – Όταν δείτε το αποτέλεσμα δεν θα σταματήσετε να το κάνετε!

Πονοκέφαλος Κανέλα

5. Καuτό νερό

Όταν αγχώνεστε, ολόκληρο το σώμα σας τείνει να τεντώνεται. Οι τεταμένοι μύες, πιθανότατα προκαλούν έντονο πόνο στο κεφάλι σας. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή θερμότητας μπορεί να χαλαρώσει τους μύες και να βελτιώσει την κυκλοφορία.

Απλά χαλαρώστε και κάνετε ένα ζεστό ντους. Βεβαιωθείτε ότι το νερό πέφτει στο πίσω μέρος του λαιμού σας.

Αν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο για ντους, βυθίστε τα χέρια ή τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 έως 15 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό θα αποκατασταθεί ο πονοκέφαλος σας, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι το νερό που χρησιμοποιείτε είναι υπερβολικά ζεστό και όχι χλιαρό.

6. Μέντα

Εκτός από τη χρήση της για φρεσκάρισμα της αναπνοής, η μέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να απαλύνει τον πονοκέφαλο, λόγω των ηρεμιστικών ιδιοτήτων που διαθέτει. Η μέντα βρίσκεται σε διάφορες μορφές, όπως σε τσάι και σε αιθέριο έλαιο.

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα μέσα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε την για περίπου 10 λεπτά. Μόλις το τσάι είναι έτοιμο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για επιπλέον γεύση.

Για άμεση ανακούφιση, τρίψτε τους κροτάφους σας, τη γνάθο και το λαιμό σας απαλά με λίγο έλαιο μέντας.

Συμβουλή: Η εισπνοή του αρώματος της μέντας, δεν βοηθάει μόνο στον πονοκέφαλο σας, αλλά και στα συμπτώματα ναυτίας και εμετού.

7. Έλαιο ευκαλύπτου

Αυτό το δημοφιλές έλαιο έχει ιδιότητες ανακούφισης του πόνου. Όπως το έλαιο μέντας, έτσι και το έλαιο ευκαλύπτου προσφέρει ηρεμιστικά αποτελέσματα και βοηθά στη χαλάρωση των μυών, που συμβάλλουν σε αυτόν τον απαίσιο πονοκέφαλο.

Κάντε μασάζ με μερικές σταγόνες από το έλαιο στους κροτάφους σας για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Συμβουλή: Το λάδι ευκαλύπτου λειτουργεί καλύτερα όταν αναμειγνύεται με άλλα έλαια όπως καρύδας ή αμυγδάλου.

8. Φύλλα από φυτό Ινδοκάρυδο

Τα φύλλα Ινδοκάρυδου έχουν ιδιότητες παυσίπονου και καλμαρίσματος. Αυτά τα φύλλα μπορούν να ανακουφίσουν αποτελεσματικά έναν πονοκέφαλο, μέσα σε λίγα λεπτά.

Χρησιμοποιώντας δύο ή τρία φύλλα Ινδοκάρυδου, δημιουργήστε μια πάστα. Εφαρμόστε στο μέτωπο για 30 λεπτά.

Μασήστε ένα ή δύο φύλλα για άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Συμβουλή: Προσθέτοντας αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου στην πάστα, θα αυξήσει τα επίπεδα καμφοράς για πρόσθετη ανακούφιση από τον πόνο.

Πονοκέφαλος που προκαλείται από εντερικά προβλήματα (ημικρανίες του στομάχου)

9. Λεμόνι

Αυτός ο κίτρινος καρπός, αποτελεί ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον πονοκέφαλο σας, ειδικά όταν σχετίζεται με εντερικά προβλήματα. Συμβάλει στη διατήρηση μιας σωστής οξύ-αλκαλικής ισορροπίας στο σώμα σας.

Γεμίστε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και ρίξτε το χυμό από μισό λεμόνι μέσα σε αυτό. Για άμεση ανακούφιση, δημιουργήστε μια πάστα από τη φλούδα του λεμονιού και εφαρμόστε την απευθείας στο μέτωπό σας.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι, για να αποφύγετε την όξινη φθορά στο σμάλτο των δοντιών σας.

Ημικρανία

10. Μήλο

Τα μήλα και το μηλόξιδο, είναι χρήσιμα φάρμακα που θεραπεύουν πονοκεφάλους. Ενώ τα λεμόνια συμβάλλουν στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας του αλκαλικού οξέος, τα μήλα βοηθούν στην αποκατάστασή του.

Εάν πάσχετε από πονοκεφάλους ημικρανίας, ένα απλό πράσινο μήλο μπορεί να μειώσει τον πόνο σας. Εάν σας πιάσει πονοκέφαλος το πρωί, φάτε μια φέτα μήλου πασπαλισμένη με λίγο αλάτι, μαζί με λίγο ζεστό νερό.

Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω στο κεφάλι σας και αναπνεύστε τον ατμό από μια ζεστή κατσαρόλα με νερό που περιέχει τρεις έως τέσσερις κουταλιές της σούπας μηλόξιδο. Κάνετε αυτό για 10 με 15 λεπτά.

Προσθέστε δύο κουταλιές μηλόξιδο σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Πίνετε αυτό το ρόφημα δύο ή τρεις φορές την ημέρα, για μακροχρόνια ανακούφιση. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέστε λίγο μέλι.

Συμβουλή: Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει και την φλούδα!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Κάνε μας Like στο Roufixtra.gr και βυθίσου στην δίνη μας! ⇒

Πηγή: www.newshare.gr      Αρχική

 

Διαφήμιση

Αναζήτηση

Διαφήμιση

Ίδιας μέρας

Πηγές

Αρχείο