Άρθρο

Τεράστια ανάσα: Επίδομα 400+ στους λογαριασμούς σας τις επόμενες ημέρες!Πότε θα μπουν τα χρήματα από το επίδομα στέγασης 2019 που ξεπερνάει ακόμα και τα 400 ευρώ; Το Athensmagazine.gr έχει το ρεπορτάζ!
Συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθεί η έβδομη πληρωμ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα μπουν τα χρήματα από το επίδομα στέγασης 2019 που ξεπερνάει ακόμα και τα 400 ευρώ; Το Athensmagazine.gr έχει το ρεπορτάζ!

Συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθεί η έβδομη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης ή ενοικίου των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν.​ Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε: Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση! Δείτε αν κερδίσατε 1000 ευρώ!

Αυτά τα χρήματα θα δοθούν

Το ποσό των 49.574.247,39 ευρώ θα καταβληθεί σε 230.001 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 609.000 άτομα. Η πλατφόρμα epidomastegasis.gr υποδέχεται τις αιτήσεις χιλιάδων δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου.

Επίδομα στέγασης

Αυτές είναι οι αλλαγές

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει από τον Μάρτιο του 2019, ότι θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος που θα πρέπει να βάλουν τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους, θα κληθούν να καταβάλλουν το τίμημα 130 ευρώ που χρεώνει η ΔΕΗ για την μεταφορά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση:

Για τη χορήγηση του επιδόματος απαιτούνται η δήλωση και η αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Αν δηλαδή το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει μέσα στη δωδεκάμηνη περίοδο επιδότησης του ενοικίου, ο δικαιούχους δεν μπορεί να το ανανεώσει!

Έως τις 31/12/2019 πρέπει η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Το επίδομα ανακαλείται σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα ή περισσότερα μέλη νοικοκυριού συμμετέχουν σε παραπάνω από μία αιτήσεις.

Κοινωνικό Μέρισμα: Όνειρο ήταν και πάει! Τα ποσά των 500+ ευρώ κάνουν φτερά

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Άγνωστο παραμένει, λίγες μέρες πριν μπει ο Δεκέμβριος, αν θα δοθεί ή όχι και σε ποιους!

Η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα καθυστερεί, οπότε και όσοι πιστεύουν ότι ενδέχεται να είναι δικαιούχοι πρέπει να περιμένουν σχετικά με το πότε ξεκινάει. Βέβαια είναι ένα ερώτημα αν τελικά θα υπάρξουν το 2019 αιτήεις, καθώς τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Κοινωνικό μέρισμα στο χέρι και σε μετρητά ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας! Σε ποιους θα δοθεί;

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες λένε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το ύψος του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος, αλλά και για το ποιοι θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις των στελεχών της.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019

Από τη μία κάνουν λόγο για χρήματα στο χέρι σε ευάλωτες ομάδες, από την άλλη μιλούν για κοινωνικό μέρισμα σε όσους πλήρωσαν πολλούς φόρους. Οπότε η καθυστέρηση είναι γεγονός, καθώς και η ασάφεια που υπάρχει τόσο για το ποσό, όσο και για τους δικαιούχους.

Τόσο από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή όσο και από τα όσα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας φάνηκε ως δεδομένο ότι θα υπάρξει «περίσσευμα», έστω και αν δεν προσδιορίστηκε ποσοτικά από κανέναν εκ των δύο.

Σας αφορά: Έρχεται φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ έως 27% για ιδιοκτήτες ακινήτων!

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήσος Σταϊκούρας αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά για χορήγηση ποσού σε «ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπεριέλαβε στον υπό διαμόρφωση κατάλογο των δικαιούχων και τους πολίτες που έχουν υποστεί τις συνέπειες της υπερφορολόγησης.

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς βγαίνουν τα λεφτά

Κοινωνικό μέρισμα: Οι δύο γραμμές για δικαιούχους
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας στη Βουλή, μέχρι στιγμής έχει ήδη διατεθεί στους πολίτες «υπερπλεόνασμα» της τάξεως των 472 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό έχει διανεμηθεί ως εξής: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είχε δημοσιονομικό κόστος 205 εκατ. ευρώ .Η εμπροσθοβαρής καταβολή του επιδόματος θέρμανσης -η οποία θα καλυφθεί και αυτή από το υπερπλεόνασμα- ανέρχεται στα 68 εκατ. ευρώ. Η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις (από το 100% στο 95%) μέσα στο 2019, θα απαιτήσει διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο ύψους 138 εκατ. Η κάλυψη των δαπανών προμήθειας καυσίμων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η επιχορήγηση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση δαπανών άμεσου χαρακτήρα, η επιχορήγηση του ΟΑΣΘ για λειτουργικές δαπάνες και κάλυψη ληξιπρόθεσμων δαπανών χρειάστηκαν χώρο 61 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να διατεθούν 15 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, αλλά και περίπου 150 εκατ. ευρώ που είναι το απαιτούμενο ποσό για την εξόφληση παλαιών οφειλών Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας της ΔΕΗ.

Τελικά το ποσό που θα διανεμηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι το ποσό που θα απομείνει αφού διακρατηθούν και περίπου 150-200 εκατ. ευρώ ως «μαξιλάρι ασφαλείας».

Ως προς το πώς θα διανεμηθεί το έκτακτο μέρισμα:

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι το ποσό θα χορηγηθεί τις προσεχείς εβδομάδες σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι αυτοί που σήκωσαν το βάρος είναι αυτοί που υπερφορολογήθηκαν, άρα ένα κομμάτι (σ.σ.: του υπερπλεονάσματος) θα πάει σε αυτούς που υπερφορολογήθηκαν και ένα στους πιο ευάλωτους.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Κάνε μας Like στο Roufixtra.gr και βυθίσου στην δίνη μας! ⇒

Πηγή: www.master-sef.eu      Αρχική

 

Διαφήμιση

Αναζήτηση

Διαφήμιση

Ίδιας μέρας

Πηγές

Αρχείο